Sklep

Wszelkie zamówienia materiałów dydaktycznych realizowane są poprzez kontakt z Fundacją Promień Bożego Miłosierdzia pod numerem telefonu: 0048 663 168 800.

KSIĄŻKI

ksiazka 1

Czas walki duchowej
ks. M. Dłutowski
cena: 10 zł

Walka duchowa wciąż trwa. Jezus w Ogrodzie Oliwnym mówił: „Czuwajcie i módlcie się, abyście nie ulegli pokusie”. Brak czujności sprawia, że ulegamy lenistwu i dajemy pole do działania królestwu ciemności. Czy jesteśmy świadomi, że polem walki duchowej jest nasze życie, a celem – dusza człowieka? To naprawdę nie są żarty, toteż warto otrząsnąć się z oświeceniowego racjonalizmu. Życzymy owocnej lektury.

wiersze_o

Wiersze o Miłości i powołaniu
cena: 10 zł

Voco to znaczy po łacinie wołam, vocatio to wołanie, powołanie.
Powołanie to głos Boga we wnętrzu człowieka. Od wielu lat posługuję w największym szpitalu klinicznym w Polsce. Niemal codziennie odprowadzam ludzi na drugą stronę życia, w objęcia Miłości. To pozwoliło mi towarzyszyć ludziom w sytuacjach ostatecznych, nauczyło mnie też, że rzeczą, której cierpiący człowiek potrzebuje najbardziej jest głębokie uzdrowienie relacji z Bogiem.

kochankowie

Kochankowie z oddziału Intensywnej terapii
cena: 20 zł

Nagła i nieuleczalna choroba sprawia, że dotychczasowe życie bohaterów rozpada się na kawałki. Jak sobie poradzą w sytuacji krytycznej, gdy nadzieja ustępuje zwątpieniu?

Czy wydarzy się coś, co nie pozwoli im pogrążyć się w rozpaczy? Czy przyjmą miłość, która ocala i dramat zamienia w szczęście?

nie_lekaj_sie

Nie lękaj się niczego`
cena: 10 zł

Ta książka o tematyce miłosierdzia Bożego koncentruje się na przesłaniu Świętej Faustyny skierowanym do współczesnego człowieka. Święta Faustyna przekazała wiele form kultu miłosierdzia Bożego: obraz Jezusa Miłosiernego, koronkę do Bożego miłosierdzia, apostolstwo przez czyn, słowo i modlitwę, święto oraz godzinę miłosierdzia.

szpital na banaha

Szpital na Banacha
ks. M. Bernyś
cena: 10 zł

Skupiony na promieniach krwi i wody, która wytrysnęła z rany Serca Zbawiciela jako zdrój miłosierdzia dla nas, uczyłem się chodzić od nowa w ich świetle. Uczyłem się życia i kapłaństwa od początku. Uczyłem się duchowości Miłosierdzia Bożego w obliczu cierpienia. Tymi doświadczeniami dzielę się z czytelnikiem.

wiersze

Wiersze o Miłości
ks. M. Bernyś
cena: 10 zł

Książka zawiera wiersze kierowane ku Bogu oraz osób świętych. Są przejawiane poprzez miłość oraz oddanie swojego życia Bogu.

OBRAZKI

obrazek 1